In Spakenburg was de plaatselijke Rugby Club duidelijk een maatje te groot voor de rugbyers uit Alkmaar. De Alkmaarse RUFC verloor met grote cijfers: 43-8.

Alkmaar hield ongeveer 10 minuten stand. Daarna wist RC Spakenburg de scoren te openen met een try die 5 punten oplevert. De bonustrap tussen de palen (conversie) leverde nog 2 punten op. De thuisploeg scoorde nog twee geconverteerde try's en de stand werd 17-0. Alkmaar kon daarna eindelijk wat terugdoen bij  een strafschop. Kicker Kristian Boogert schoot die tussen de palen waarmee de 0 van het scorebord verdween. Spakenburg brak weer door voor een geconverteerde try. Alkmaar kwam nog één keer tot scoren, toen full-back Pieter van Duijn een try drukte. Kicker Boogert schoot zijn conversie naast waardoor de ruststand 24-8 werd.

In de tweede helft had Alkmaar, op een paar speldenprikken na, weinig in de melk te brokkelen. Met enige regelmaat brak Spakenburg door en drie try’s later konden beide teams, met een eindstand van 43-8, de kleedkamers opzoeken om nog even na te praten bij het altijd gastvrije Spakenburg.

De Alkmaarse rugbyers staan nu op de 5de plaats in 3e klasse NoordWest Heren. Na het verlies tegen Spakenburg is de afstand tot de Top 4 inmiddels opgelopen naar minimaal acht punten. De middenmoot zit dicht op elkaar. De volgende wedstrijd speelt Alkmaar thuis tegen RC 't Gooi 3, die op de 7de plek staat met slechts 1 punt minder.
Pin It
Bekeken: 578x