In de eerste aflevering van de nieuwe serie 'Keramiek in Beeld' ging KunstNetTV op bezoek bij keramist Harry Agema. Als keramist levert zijn speelse geest en experimentele werkwijze uiterst verrassende kunst op. In zijn atelier vertelt hij over zijn achtergrond, werkwijze, technieken en voorkeur voor bepaalde materialen.

Na zijn opleiding handvaardigheid en Nederlands werd Harry in 1982 zelfstandig kunstenaar. Op zolder in de Amsterdamse Pijp bouwde hij zijn eigen draaischijf en kocht een oven, kleiwals en steengoedklei. Hij maakte Japanse theekommen en ‘containers’ voor de Japanse bloemschikkunst. Na zijn verhuizing naar Bergen, was hij naast keramist ook 15 jaar werkzaam als graficus in Grafisch Atelier Alkmaar.

Keramiek is zijn specialiteit maar hij schildert ook en maakt beelden. Zijn speelse experimentele werkwijze levert vaak verrassende kunst op. Harry Agema maakt zijn werk bij voorkeur in porselein met pigmenten en soms goudluster. Hij experimenteert veel en verkent de grenzen en mogelijkheden van zijn materiaal. Verstild en zacht in de serie 'Genesis' en extravert in de serie 'Verzameld Geluk'. Harry Agema’s werk wordt in galeries en op beurzen geëxposeerd en aangekocht door musea en particulieren in binnen- en buitenland.

Keramiek in Beeld is te zien via kunstnet.tv en dagelijks op StreekStadCentraal om 10:00 en 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2458x
https://ee.itk.ac.id/data/