Zaterdagavond 19 november speelt barokensemble La Sfera Armoniosa in de Lutherse Kerk in Alkmaar een programma met composities van de vrouwelijke componisten Barbara Strozzi en Francesca Caccini. Daarnaast worden gedichten voorgedragen van de 16de eeuwse dichteres Veronica Franco.

Het concert is het tweede uit de Oude Muziekserie van La Sfera Armoniosa. Deze serie bestaat uit vijf concerten in de Lutherse Kerk, met een grote diversiteit aan barokmuziek en ook verwante muziek. Het ensemble heeft voor dit concert de wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse sopraan Claron McFadden uitgenodigd. Zij zal ook de gedichten voordragen.

Dichteres Veronica Franco was รฉรฉn van de meest prominente courtisanes in het Venetiรซ van de 16de eeuw. Francesca Caccini kwam uit een toonaangevende muzikale familie en was naast componist ook dichteres, luitist en zangeres.

Het optreden duurt van 20:00 tot 21:15 uur. Kaartjes kosten 22,50 euro, inclusief drankje. Meer info en bestellen via klassiekemuziek.nl.
Pin It
Bekeken: 1178x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/