Kunstrijdster Katya El-Kalaani is zaterdag derde geworden tijdens de 1e KNSB Cup B selectiewedstrijd in Leeuwarden. De 17-jarige schaatster van de Alkmaarsche IJsclub maakt daarmee meteen goede kans op kwalificatie voor de Nationale Finale in de categorie Advanced Novice B. Haar 15-jarige clubgenote Katia Suris werd keurig vierde in de categorie Basic Novice B.

De eerste cupwedstrijd in het B-circuit kunstrijden was de eerste wedstrijd van het seizoen voor Katya en Katia. Allebei lieten ze zien dat ze goed waren voorbereid op dit nieuwe seizoen, al zag hoofdcoach Marcus Deen nog wel ruimte voor verbetering. Uiteindelijk draait het vooral om de Nationale Finale, die in maart plaatsvindt.

Komend weekend wordt de 2e KNSB A Cup selectiewedstrijd voor A-rijders georganiseerd door de Alkmaarsche IJsclub, in samenwerking met de schaatsbond. Namens de thuisclub zullen deelnemen Alessia Ballirano (17 jaar), Noa Hollenberg (14 jaar), Chiara Ballirano (13 jaar) en Summer Wijkhuizen (12 jaar). De cupwedstrijd duurt van 10:00 tot rond 18:00 uur. Iedereen is welkom om in De Meent te komen kijken. (foto's: Piet van Es / Pietures)
Pin It
Bekeken: 610x