Jean-Paul Montanus heeft vorig week goud en zilver gewonnen tijdens het WK Para-tafeltennis in Granada. Samen met Kelly van Zon veroverde de Alkmaarder de allereerste wereldtitel mixed dubbel in de para-klasse 14. De tweede plaats behaalde hij in het enkelspel.

In aanloop naar de finale had het koppel Van Zon/Montanus nog geen game verloren, maar de finale tegen het Oekraïense duo Lytovchenko/Didukh beloofde zwaar te worden. De eerste game ging met 11-4 naar de tegenstanders, maar Van Zon en Montanus maakten gelijk door de tweede game met 11-7 te winnen. De derde game ging weer naar de Oekraïners. In de vierde game moesten de Alkmaarder en zijn dubbelpartner heel diep gaan om nog in de race te blijven. Met 13-11 winst dwongen ze een vijfde en laatste game af. Bij een stand van 10-10 scoorde Van Zon miraculeus een praktisch onhoudbare bal via het netje voor het eerste matchpunt. Meteen in de volgende rally werd deze verzilverd. Van Zon en Montanus werden daarmee de eerste wereldkampioenen op ooit op dit aangepaste onderdeel.

In zijn eentje haalde Jean-Paul Montanus ook de finale, maar daarin moest hij zijn meerdere erkennen in Will Bayley. Ook Van Zon moest zich solo tevreden stellen met zilver. (foto: Sjaak van Zon)
Pin It
Bekeken: 572x