Er zijn twee Alkmaarders aangehouden voor een gewapende overval in Winkelcentrum De Hoef. Dat heeft de politie gemeld aan Alkmaar Centraal. De mannen van 18 en 20 jaar zouden op 16 maart een fotowinkel hebben overvallen.

"Inmiddels is de 20-jarige Alkmaarder vrij, maar hij blijft net als de 18-jarige verdachte in de zaak", vertelt Marleen van Fessem, woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in Alkmaar.

Het is 16 maart rond 07:50 uur wanneer een medewerker via de achteringang aan de Judith Leysterstraat de winkel binnenkomt. Het slachtoffer wordt gevolgd door twee mannen, waarvan een gewapend is. Ze rennen mee naar binnen en bedreigen de medewerker. Hij moet op de grond gaan liggen.

Door tussenkomst van een collega van de man, ontstaat er een worsteling. De twee verdachten gaan er vervolgens zonder buit vandoor. De politie publiceerde vorige maand camerabeelden van de overval, waarna de twee verdachten zijn aangehouden.

De overval in maart was niet de eerste keer dat de fotowinkel doelwit was. De afgelopen zeven jaar werd zeker drie keer een ramkraak gepleegd op de winkel in winkelcentrum De Hoef. Eind mei 2015 reden twee mannen met een auto naar binnen. Ze wisten waarvoor ze kwamen en gingen er met buit vandoor, maar werden diezelfde nacht nog aangehouden. De schade aan de gevel werd geschat op 250.000 euro. Volgens getuigen leek het of ze de nacht ervoor al hadden gescout.
In januari 2018 reed een kleine auto in op de winkel en drie verdachten gingen er vandoor met spullen. Ook deze verdachten werden diezelfde nacht nog aangehouden en de spullen konden worden teruggebracht. Eén van de daders, een Amsterdammer moest vier maanden de cel in.
De meest recente ramkraak gebeurde in april 2020. Inbrekers probeerden met een bestelauto binnen te komen, maar het rolhek en de inmiddels geplaatste palen deden hun werk. De auto kwam vast te zitten en de mannen gingen er te voet vandoor.

Pin It
Bekeken: 1243x