Woensdag was het dubbel feest in het Olympiapark in Alkmaar. De nieuwe fietsroute werd officieel geopend door wethouders Nicole Mulder en Robert te Beest en daarna werd de route nabij de Kromme Sloot, in het kader van de GroenSpoor Plantestafette, verfraaid met een verscheidenheid aan groen.

Het Olympiapark ontwikkelt zich en er komt onder andere horeca met fietsenverhuur bij De Meent. Sowieso sluit het aanleggen van fietspaden aan op de ambitie van de gemeente om van Alkmaar nog meer een fietsstad te maken. Voor de Plantestafette kregen wethouders Mulder en Te Beest hulp van Stadswerk072, bedrijven op het Olympiapark, leerlingen van VONK en OSG Willem Blaeu, en tuinders van de Amateur Tuin Vereniging de Hoefmolen en de Meerweg.

De ATV ontving alle deelnemers vooraf met koffie, thee en iets lekkers. Bij het welkomstwoord gaf wethouder Mulder haar waardering aan de deelnemers voor het bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving. Boswachter Peter Mol van Landschap Noord-Holland gaf uitleg over het belang van inheemse planten voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. En hoeveel dieren baat kunnen hebben bij het aanleggen van een poeltje met inheemse oeverplanten. Daarna liep iedereen richting de amfibieënpoel, alwaar wethouders Mulder en Te Beest op ludieke wijze het fietspad openden op een houten tandemfiets.

Met de Plantestafette ‘Startschop’ plantten de gemeentebestuurders vervolgens de eerste struik. Daarna ging iedereen in de weer met onder andere wilgen, inheemse heesters, bollen en oeverplanten. Achteraf werd de Startschop symbolisch doorgegeven aan gemeente Hollands Kroon, de laatste deelnemer aan de Plantestafette. (foto Jan Jong)
Pin It
Bekeken: 711x