Het voormalige Grand Café Koekenbier aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar gaat eindelijk plat. Maandag is begonnen met de ontmanteling van het 81 jaar oude pand. Er komen woningen voor terug, maar er zijn nog geen concrete plannen over de hoeveelheid en of er eventueel horeca terugkomt op de locatie. Het moet volgens de ontwikkelaars in ieder geval "iets bijzonders" worden.

Een kleine drie jaar geleden sloot Koekenbier voorgoed de deuren. BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling had het perceel gekocht met de intentie om appartementen met horeca in de plint te realiseren, maar er ontstond veel vertraging. Zoals bij ieder bouwproject moeten deze voldoen aan allerlei regels, zoals de parkeernorm en er was natuurlijk de coronacrisis. Bovendien kwamen er nieuwe bewoners: vleermuizen. Die zijn beschermd dus mocht er telkens maar niet worden gesloopt. Het pand verpauperde ernstig, maar meer dan strippen was in de tussentijd was niet mogelijk.

Intussen verlegde BPD de focus naar grootschalige projecten. Brolan Vastgoed en Kennemer Haeve Vastgoed (direct tegenover Koekenbier gevestigd) wilden het pand graag overnemen en kochten het oude grand café anderhalve maand geleden. En aangezien er geen vleermuizen meer in zitten, kon het plan om nog dit jaar te slopen doorgaan.
Pin It
Bekeken: 2086x