De Alkmaarse Veteranendag afgelopen vrijdag had een bijzonder tintje: niet alleen stond de jaarlijkse bijeenkomst in het teken van ontmoeting en samenwerking, maar ook 450 jaar Alkmaar Ontzet en 450 jaar Nederland. Rond 150 veteranen genoten in het AZ Stadion van een gevarieerd programma dat bestond uit een hartelijk welkom door burgemeester Anja Schouten, een blauwe hap, spreker Rob Kuiper en en een borrel opgeluisterd door beatbox goochelaar Kariem Ahmed.

Gemeente Alkmaar is alle 577 veteranen in de gemeente enorm dankbaar voor hun inzet voor de vrede. Daarom wordt elk jaar een Veteranendag gehouden. Dit jaar was er aandacht voor 450 jaar Alkmaar Ontzet, en 450 jaar Nederland en de kernwaarden daarvan: vrijheid, verbondenheid, verdraagzaamheid en verscheidenheid. Er was een tentoonstelling die dit deel van de historie belichtte en burgemeester Anja Schouten stond er in haar welkomstwoord bij stil.

"De vier waarden staan niet los van elkaar", vertelde Schouten. "Ze dragen bij aan de identiteit van het land waarin we wonen. Het zijn de waarden die u verdedigd heeft. Soms ver van huis, ver van familie en geliefden. Het zijn waarden waarvoor u uw eigen veiligheid op zij heeft gezet, om een betere wereld voor anderen te creëren".

Daarna bedankte de burgemeester Rob Kuiper van de werkgroep Veteranen Alkmaar voor zijn bijdrage en gaf hem de speciale Alkmaarsche scheurkalender. Alle veteranen kregen een exemplaar mee naar huis. Kuiper vertelde vervolgens over de werkgroep, waarvan het motto is: "Je hoeft je geen veteraan te voelen om er één te zijn". Hij sprak over de activiteiten ter bevordering van de saamhorigheid onder veteranen en de samenwerking met de gemeente en de maatschappij, en de toekomst hiervan.

Voor extra vermaak had goochelaar Kariem Ahmed tijdens de borrel onder andere voor burgemeester Schouten een paar bijzondere trucs voorbereid. (foto: Ed van der Pol)
Pin It
Bekeken: 1408x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/