Gemeente Alkmaar gaat proberen om de wijk Vroonermeer Noord beter aan te sluiten op het openbaar vervoer. Dat heeft het college van B&W laten weten in antwoorden op vragen van de VVD.

Het besluit van de gemeente en stakeholders om geen bushalte in de wijk te plannen stamt van voor 2006. Toen werd dat niet nodig geacht. Inmiddels heeft gemeente Alkmaar de Visie Mobiliteit en Bereikbaarheid 2017-2027, met daarin het streven dat de afstand naar een bushalte hooguit 400 meter is voor minimaal 90 procent van de huishoudens.

Een groot deel van de Vroonermeer Noord voldoet niet aan dat streven. Vanaf de zuidgrens is het al zo'n 300 meter naar buslijn 4 aan de Multatulilaan, en vanaf de noordgrens 700 meter naar lijn 10 in Sint Pancras. De wijk zelf is één kilometer lang.

Het college is het met de VVD eens dat de afstanden "niet acceptabel" zijn, is bereid met de Provincie - die heeft een vervoerscontract met Connexxion - in onderhandeling te gaan over een betere aansluiting op het OV. Alleen een extra halte aan de Kraakman voor lijn 4 zou al 200 meter wandelen schelen.
Pin It
Bekeken: 930x