Buurtbewoners van de Stalpaertstraat in Alkmaar zaten zaterdag rond 03:45 uur plots rechtop in bed door een harde explosie in de straat. Het normaal rustige buurtje is daarna in rep en roer. Er werd gesproken over een explosief en zwart draad dat is gevonden. "Dit is gewoon een aanslag", zegt een buurman.

Een bedrijf timmerde 's ochtends de voordeur en ramen van de getroffen woning dicht. De drie bewoners bleven ongedeerd, maar de voordeur was eruit geblazen, ruiten waren aan diggelen en ook binnen is veel schade. Het is al de tweede aanslag deze week. Dinsdag loste iemand op een scooter vijf schoten op de ruit van een huis aan de Lekstraat. Buren zoeken elkaar buiten op om te praten over wat er vannacht precies gebeurd is.

"Het huis trilde helemaal", vertellen Simone en haar huisgenoot aan mediapartner NH Nieuws. Na de explosie keken ze rond en troffen een geknapte lamp, maar verder was er in huis niks loos. Even later zagen ze in de huizen aan de overkant overal lichten aanspringen. Bij de overburen was het mis.

Een wijkagent liep 's door de straat en sprak met mensen. Ze zijn geschrokken en er zijn veel vragen. Simone, die nog niet lang in de buurt woont: "Je denkt dan wel: stel dat het bij ons was geweest. Ieder geluidje dat ik vannacht hoorde, dacht ik: oh dat is iets."

Morris en Shoni (zie foto) wonen naast de getroffen bewoners. "Ik dacht dat het van die klootzakjes waren die vuurwerk afstaken", vertelt Morris. Later bonkte iemand op het raam, maar ze bleven liggen. Shoni: "Je verwacht zoiets niet. Het is weekend, dus je denkt misschien een dronken iemand". Het was de politie. "Iedereen moest eventjes weg, omdat hier explosieven waren gevonden met een draad naar de straat toe", leerden ze uiteindelijk. "Het lijkt wel gericht", zegt Morris over de explosie.

Buurman Marco denkt er ook zo over. "Het is echt bizar. Dit is gewoon een aanslag". Een andere buurman vult aan. "Het is een gezin, met een vriendelijke vader en een leuke moeder. Gewoon normaal". Marco weer: "Het zijn hardwerkende mensen. Niks crimineels, daar steek ik mijn handen voor in het vuur. Het is te triest voor woorden. We laten de getroffen buren maar even tot rust komen." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 3020x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/