Jana uit de Alkmaarse wijk Daalmeer kan weer fietsen. Anderhalve week geleden werd haar fiets in de fik gestoken, maar nu heeft ze dankzij de wijkagent en een gulle gever een mooie bruin-roze meisjesfiets. Ze kreeg er zelfs twee, maar die andere fiets is weer terug naar Leergeld Alkmaar om aan een ander meisje te kunnen geven.

Wijkagent Bas Wijnen kreeg een lading reacties op zijn bericht over Jana en haar aangebrande fiets. Het 9-jarige meisje had de fiets gekregen van stichting Leergeld Alkmaar, aangezien haar ouders weinig te besteden hebben. En toen was ie vernield, vermoedelijk met vuurwerk. Mensen boden geld aan en een aantal had nog wel een fiets voor de beteuterde Jana staan.

Wijnen vond de bruin-roze meisjesfiets van Maarten Mensing uit Heiloo het mooiste en zette een afspraak op voor de overhandiging. "Hiervoor kwam ik graag op mijn vrije dag even naar het werk. Maarten Mensing; bedankt voor de mooie fiets", twitterde hij achteraf. "Jana, zus en moeder straalden van geluk."

Maar toen had ze alweer een fiets. Leergeld Alkmaar was namelijk ook in actie gekomen en ze mocht er bij kringloopwinkel Rataplan eentje uitkiezen. Het werd een roze meisjesfiets. "Life is bitter, Life is sweet! Jana's fiets was vernield maar nu heeft zij een nieuwe fiets. Daar gaat ‘t om", liet de stichting via Facebook weten. Die fiets is inmiddels terug, zodat er een ander meisje blij mee gemaakt kan worden.

Wie nog een nette (kinder)fiets heeft en daar graag een kind of tiener uit een minimagezin blij mee wil maken kan deze brengen naar Rataplan aan de Zijperstraat, of een aanmelding doen via anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan. (foto: wijkagenten Alkmaar-Noord)
Pin It
Bekeken: 1355x