Afgelopen weekend werden de 2e KNSB Cup kunstrijden voor de B-categorieën en 1e KNSB Cup voor M-rijders gehouden in Eindhoven. De Alkmaarsche IJsclub werd op deze selectiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap vertegenwoordigd door zes kunstrijders. Zij presteerden zeer goed met als hoogtepunt goud voor de 11-jarige Olivia Voskuijl in de categorie Midi’s.

Voor vier schaatsers van AIJC in de M-categorieën was de wedstrijd de start van het wedstrijdseizoen waarbij zij na maandenlang trainen eindelijk in actie konden komen. Olivia Voskuijl leverde een seizoensdebuut met de hoogste score in haar categorie. Anna Fleur Smit (12) en Juna Bloetjes (12) behaalden in diezelfde categorie met nette küren respectievelijk een 7e en 17e plaats. Veerle van Garderen (18) werd 18e in de categorie Maxi 1.

Voor de B-schaatsers was het inmiddels de tweede ronde. Na een sterke start een aantal weken geleden, presteerden Katya El-Kalaani (17) en Katia Suris (15) weer op niveau. Katya eindigde in de categorie Advanced Novice B op de vierde plek, eentje lager dan in de eerste ronde. Katia werd wederom vierde in de categorie Basic Novice B. (foto: Piet van Es Pietures)
Pin It
Bekeken: 848x