Er is maar één Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer (VVV) in Nederland die nog nog langer bestaat dan het VVV in Alkmaar en daarvoor moet uitgeweken worden naar Limburg. Daar werd in 1885 de VVV Valkenburg opgericht. Bijna tien jaar later, in 1896 werd 'onze' VVV Alcmaria opgericht. Inmiddels is dat 125 jaar geleden en staat het informatiepunt in het Waaggebouw in de top drie(!) van meest bezochte informatiepunten in Nederland.

Maar omdat ook Alkmaarders de winkel steeds vaker weten te vinden voor 'Alkmaarproducten' is het niet alleen meer een hotspot voor toeristen. De VVV wil zich de komende tijd dan ook meer gaan richten op de 'eigen inwoners' en het verkopen van producten die uit de eigen regio komen. Om die ambitie zichtbaarder te maken heeft de 'winkel in de Waag' een nieuwe naam gekregen en heet vanaf nu de 'Alkmaar Store'.

De naam werd tijdens de viering van het 125-jarig bestaan onthuld door wethouder Robert te Beest. Om verwarring bij de toeristen 'van buiten' te voorkomen is op het nieuwe bord bij de winkel nog wel ook het logo van VVV te zien en het internationale informatie logo.
Pin It
Bekeken: 1126x