Na een weinig inspirerend gelijkspel tegen Ecuador speelt het Nederlands elftal vanmiddag vanaf 16:00 uur de derde WK-wedstrijd tegen Qatar. De voetballertjes van CSV Jong Holland uit Alkmaar zijn door mediapartner NH Nieuws weer naar hun inzichten gevraagd. Ze kijken terug op de laatste wedstrijd en blikken vooruit.

De jonge voetballers van Jong Holland waren niet echt te spreken over het spel van Oranje tegen Ecuador. Het moet echt beter, vinden ze. "Ik vond het niet zo heel goed", zegt Mika. "Ecuador had nog best veel kansen, en Nederland had bijna geen kansen."

Rodi is meer uitgesproken: "Bij de eerste helft was ik er al klaar mee. Het was zo slecht". Hij weet wel wat hij zou doen in plaats van Louis van Gaal. "Klaassen moet erin in plaats van Berghuis. Hij scoort namelijk veel meer". Een teamgenootje wil Berghuis echter juist meteen in de basis.

Of Oranje er vanavond wel weer met de winst vandoor gaat, is volgens Rodi nog maar de vraag, en als het elftal verliest zal dat hem niet verdrietig maken: "Jammer, maar ze hebben dan gewoon slecht gespeeld". Morris blijft positief: "Zelfs als we vanavond verliezen kunnen we nog doorgaan."
Pin It
Bekeken: 939x