Het Midwinterfeest is weer losgebarsten in De Rijp. Na twee coronajaren konden de Rijpers eindelijk de jubileumeditie van hun feest vieren. En met een extra lange aanloop richting het feestweekend was het resultaat er naar, want het dorp en de inwoners zagen er prachtig uit en de sfeer was fantastisch. "Iedereen is blij, met muziek en dans, allemaal lichtjes, de kinderen zijn blij, geweldig."

Het Midwinterfeest is inmiddels uitgegroeid tot een mooie en ook belangrijke traditie. "Het is een ontzettend belangrijk feest voor De Rijp. We zetten onszelf echt op de kaart", vertelt Mirjam Pieters van de stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp aan Alkmaar Centraal. "Er is een enorme saamhorigheid in het dorp. Buurtverenigingen werken samen, scholen werken samen. De kinderen groeien ermee op. Iedereen zet zich in vanuit zijn eigen enthousiasme. We zijn er jaren mee bezig geweest dus we zijn ontzettend blij dat we weer aan de slag mogen."

Aan burgemeester Anja Schouten en kinderburgemeester Miya Scheltinga was de eer om de officiële opening te verzorgen. Vanzelfsprekend in traditionele kleding. En ze genoten volop van het feest. Schouten: "Fantastisch om te zien met hoeveel aandacht en hoeveel zorg mensen hun aankleding hebben gedaan. De aankleding van het dorp maar ook zeker van zichzelf. Ik geniet er enorm van."

Het Midwinterfeest duurt nog het hele weekend. Voor meer over alle activiteiten tijdens het feest, ga naar midwinterfeest-graftderijp.nl.
Pin It
Bekeken: 2308x
https://ee.itk.ac.id/data/