De twee-jaarlijkse traditie in De Rijp die Midwinterfeest heet, brengt traditiegetrouw vrijwel het hele dorp op de been. En de 2022 editie is daarop geen uitzondering. Zeker niet nu er vanwege 'u-weet-wel' één editie overgeslagen moest worden. "Het is prachtig, het Midwinterfeest", vertelt Sjaak Boots aan Alkmaar Centraal. "Als je ziet wat iedereen weer gedaan heeft en hoe iedereen zijn best doet om er wat leuks van te maken, gewoon weer die sfeer van toen."

Dat 'van toen' is essentieel. Tijdens het Midwinterfeest,  gaat De Rijp twee dagen lang terug naar de Gouden Eeuw , toen het dorp de inkomsten haalde uit visserij, walvisvangst en alles dat daar mee te maken heeft. Dat betekent dat de straten gevuld zijn met mensen in traditionele kleding en dat er natuurlijk oude ambachten getoond worden. De aandacht en tijd die daar in gaat zitten wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd. "Ik vind het geweldig, het is zó leuk, er is zo veel te zien", zo laat één van de tienduizenden bezoekers weten. "Het is prachtig, heel apart en bijzonder, echt leuk", zegt een ander.

De organisatie rekent op zo'n 40.000 bezoekers, een flinke klus om dat in goede banen te leiden. Om dat te regelen staan er 500 vrijwilligers klaar. Voorzitter van de stichting achter het Midwinterfeest geniet daar van: "Het enthousiasme, de blijheid, maar ook de innovativiteit van deze groep mensen is geweldig. Met een dikke 500 mensen de schouders onder zo'n evenement zetten is wat ik prachtig vind."
Pin It
Bekeken: 1978x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/