Het college van Alkmaar wil het skybox-contract met AZ met twee jaar verlengen. Na kritiek vanuit de gemeenteraad is het gebruik van de skybox geëvalueerd, en is overwogen om terug te gaan naar een vip-arrangement met stoelen op de vip-tribune  en verblijf in de Georg Kessler Lounge. Het college vindt de skybox de beste optie voor relatiebeheer. BAS en OPA hebben echter een motie ingediend om terug te gaan naar een vip-arrangement.

Gemeente Alkmaar nodigt al jaren gasten uit voor AZ wedstrijden om contacten te leggen en te onderhouden. Na de opening van het nieuwe stadion werd een vip-arrangement genomen, maar op 1 juli 2019 is de overstap gemaakt naar een skybox, die ook voor vergaderingen gebruikt kan worden. Het huidige jaarcontract loopt af op 30 juni en voor 31 januari moet over eventuele contractverlenging besloten worden.

Begin 2022 uitte met name BAS kritiek op de overstap naar de skybox. De fractie vond dat de gemeente zichtbaar en benaderbaar moest zijn voor haar inwoners. Er werd besloten het nieuwe college de skybox te laten ervaren. Deze week bracht het college de evaluatie naar buiten.

"De skybox heeft als representatieve ontvangstruimte zijn toegevoegde waarde duidelijk getoond op het gebied van lobbyactiviteiten, relatie met AZ en financiën", is de korte samenvatting. Voordeel van een privéruimte vindt het college de privacy en de rust om vertrouwelijke onderwerpen te bespreken. De skybox heeft dan ook de voorkeur boven een vip-arrangement. De kosten zijn voor twaalf vip-plekken overigens 48.700 euro per jaar, tegenover het huidige contract van net geen 60.000 euro.

BAS en OPA hebben een motie ingediend voor de terugkeer naar een vip-arrangement. Deze wordt op 15 december behandeld door de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 2984x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/