Gemeente Alkmaar gaat op zoek naar nieuwe locaties voor woonwagenkampen, de wachtlijst opschonen en nieuw beleid maken om de belofte aan woonwagenbewoners waar te maken. Afgelopen zomer werd hen na verschillende protesten nieuwe standplaatsen beloofd. De verantwoordelijke wethouder Gijsbert van Iterson Scholten heeft daarvoor nu een plan van aanpak klaarliggen, bevestigt de gemeente aan mediapartner NH Nieuws.

Uit onderzoek kwam naar voren dat er behoefte is aan 31 extra standplaatsen binnen gemeente Alkmaar. De 'driehoek' aan De Kruissloot was al aangewezen voor standplaatsen. Het perceel wordt verkocht aan ontwikkelaar BPD en Woonwaard om woningen te bouwen en standplaatsen voor woonwagens. Maar met hooguit twaalf plekken zijn extra woonwagenlocaties binnen de gemeente nodig. In het plan staat vastgelegd dat deze ook daadwerkelijk moeten worden gezocht. Verder wordt de wachtlijst opgeschoond en komt er een nieuw woonwagenbeleid, met voorrang voor Alkmaarse standplaatszoekers.

Inmiddels is een commissie van woonwagenbewoners opgezet als aanspreekpunt voor de gemeente. Naar verwachting worden de plannen halverwege 2023 concreet gemaakt.
Pin It
Bekeken: 1927x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/