Vitalia Doumesh is maandag verkozen tot Sportkampioen van Alkmaar. Zij werd dit jaar wereldkampioene dammen en mocht daarom de prijs tijdens het Alkmaarse Sportgala in Podium Victorie in ontvangst nemen. Alle nationale en internationale titelwinnaars van gemeente Alkmaar werden in het zonnetje gezet en er werden nog vier prijzen uitgereikt, alleen met een cheque van 500 euro.

Het Sportgala werd gehouden door Alkmaar Sport namens de gemeente, met sponsoring van Univé. Voor ogen van 300 aanwezigen werden alle vijftien genomineerde sporters en teams geëerd met een onder andere videobeelden, maar per categorie kon er maar één de hoogste eer krijgen. De prijswinnaars werden bekendgemaakt door de onthulling van kleine replica's van de grote zuilen die een eregalerij vormen bij Sportcomplex De Meent.

De van oorsprong Letse Vitalia Doumesh werd dit jaar zowel Nederlands als Wereldkampioen dammen voor landenteams. Voor de wereldtitel werd zij al geëerd door de koning en burgemeester Anja Schouten. Zwemster Amber Kunst werd verkozen tot Sporttalent van Alkmaar. Zij boekte dit jaar liefst 250 persoonlijke records en zowel in het zwembad als buitenwater, op korte en lange afstanden behaalde zij meerdere nationale titels in haar eigen leeftijdscategorie, en zelfs ook hoger.

Synchroonduo Thalissa Wijkstra en Lina Joy Uljee van trampolinevereniging Triffis werd mede door hun zilveren medaille op het EK voor jeugd aangewezen als beste sportteam van Alkmaar. De vrijwilligers en schaatsers van G-schaatsvereniging Zoeff waren de winnaars in de categorie aangepast sporten, waarbij de jury met name de inzet van de vele vrijwilligers bij deze club roemde.

En dan is er nog de 'Hart voor de Sport' Award voor mensen die zich tomeloos inzetten voor de Alkmaarse sport. Johan Doesburg mocht deze prijs in ontvangst nemen. Hij is al 50 jaar betrokken bij Karatevereniging Funakoshi en zowel in binnen- als buitenland maatschappelijk betrokken.
Pin It
Bekeken: 1499x
https://ee.itk.ac.id/data/