De mannen van de Alkmaarse rugbyclub konden één helft stand houden tegen de leider in de 3e Klasse Noordwest, maar daarna werden ze toch overklast. Rugbyclub Haarlem won na een 10-0 tussenstand uiteindelijk met 44-3.

Alkmaar kwam al snel op 5-0 achter door een fout die leidde tot een succesvol uitgespeelde strafschop. De bonuskick op de palen (conversie) ging door de lastige hoek echter mis. Daarna duurde het tot halverwege de eerste helft tot Haarlem opnieuw een try in de hoek scoorde voor 10-0. Dat werd de ruststand.

De tweede helft begon desastreus voor de Alkmaarders. Binnen vijf minuten kregen ze twee try’s om de oren en keken ze ineens tegen een 22-0 achterstand aan. Daarna werd aan weerszijden enige tijd niet gescoord, totdat Haarlem ineens een scrum won en de achterlijn bereikte. Vervolgens ging het nog twee keer mis en liep de score op naar 39-0, voordat Alkmaar van de nul af kwam. Tijdens een scrum maakte de thuisploeg opzettelijk een overtreding, waarna kicker Kristian Boogerd de penalty tussen de palen schopte voor drie punten. In de eindfase van de wedstrijd scoorde Haarlem nog één ongeconverteerde try erbij.

Volgende week de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie thuis tegen Den Helder.
Bekeken: 1528x