Het college van Alkmaar is klaar voor de Fase 3 van het Alkmaarse geluidssaneringsproject. Fase 3 betreft 67 woningen. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen de saneringsplannen, wat betekent dat met goedkeuring van de gemeenteraad subsidie bij het rijk kan worden aangevraagd.

Gemeente Alkmaar en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat zijn al jaren bezig met geluidsanering langs drukke wegen en het spoor, door middel van isolatie van woningen en plaatsing van geluidsweringen. Het college is bezig met de derde ronde. Totaal 71 panden, waaronder 67 woningen, zijn in 1986 op saneringslijsten gezet omdat er destijds een geluidbelasting tussen de 60 en 70 dB(A) werd gemeten. Ze staan aan de Juliana van Stolberglaan, Bergerweg, Westerweg, Nieuwe Schermerweg, Randersdijk en de Laan van Brussel. Met een rijkssubsidie van 37.050 euro is nader onderzoek uitgevoerd en daaruit bleek dat alle woningen in aanmerking komen voor gesubsidieerde na-isolatie.

Woningeigenaren die warmte-isolatie willen laten aanbrengen is aangeraden om dit te combineren met de gesubsidieerde geluidsisolatie, om zo kosten te besparen.
Pin It
Bekeken: 1591x
https://ee.itk.ac.id/data/