De provincie heeft een kleine 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 48 rijksmonumenten. Drie monumenten in regio Alkmaar pikken een mooi graantje mee: Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef ontvangt 418.350 euro, de Dorpskerk van Grootschermer 161.151 euro en de Oudorper Ambachtsmolen 't Wuiver 47.908 euro.

De afgelopen jaren heeft de provincie veel subsidieaanvragen gehad voor de restauratie van rijksmonumenten zonder woonfunctie. Jaarlijks gaat er een groot bedrag naar kerken, niet alleen voor het gebouw maar ook de orgels. Verder wordt subsidie verstrekt voor herstel van allerlei andere soorten gebouwen van historische waarde, zoals molens en raadshuizen.

Noord-Holland telt 14.000 rijksmonumenten, waarvan 8.000 in Amsterdam. Daarnaast zijn er 500 provinciale monumenten en enkele duizenden gemeentelijke monumenten buiten de hoofdstad. De provincie voert de regie bij de verdeling van de subsidie, waarvan de helft van het Rijk afkomstig zijn.
Pin It
Bekeken: 2036x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/