Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 hebben woensdag weer een vijftal slecht onderhouden bootjes uit het water gevist. Vier daarvan lagen aan de Irisstraat, de vijfde aan de Schermerdijk in het Kanaal Omval-Kolhorn.

De gemeente houdt jaarlijks meerdere opruimacties om de Alkmaarse wateren. Dat is nodig om ze netjes en bevaarbaar te houden, want er zijn redelijk wat eigenaren die lange tijd niet of nauwelijks omkijken naar hun boot. Vooral na perioden met veel regen is dat goed te zien.

Eigenaren krijgen de kans om hun boot te verwijderen of weer in goede staat terug te brengen. Stadswerk plakt een aantal weken van tevoren stickers op boten die ongewenst zijn. Wie te laat is heeft na de ruiming drie maanden tijd om zijn of haar vaartuig te redden van vernietiging, maar let wel: de opslag à 5 euro per dag wordt doorberekend. Stadswerk is bereikbaar via 14072. (foto: Handhaving Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 2456x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/