Een 36-jarige Alkmaarder is vrijdagochtend aangehouden aan de Melis Stokelaan, na een incident met een buurvrouw. Volgens de politiewoordvoerder is hij even voor 09:00 uur aangehouden vanwege belediging. "Maar dat kan zich nog verder ontwikkelen".  Het gaat om de Syrische man die al een tijd voor problemen zorgt in de Zonkantflat, in het bijzonder voor het slachtoffer en haar echtgenoot.

De vrouw heeft het incident gefilmd. Alkmaar Centraal heeft de video. Op aanraden van de politie maakt ze telkens beelden als ze haar buurman treft, vertelt echtgenoot Kenneth. "Hij heeft ons beide al eens het ziekenhuis in geslagen". De 36-jarige man is eind augustus veroordeeld voor mishandeling en vernieling van het mobieltje van zijn vrouw Jennifer. "Hij heeft mijn vrouw ook wel eens seksueel lastig gevallen."

De gevreesde buurman was er niet van gediend dat hij werd gefilmd. Hij spuugde naar Jennifer, riep dat hij haar mobiel zou afpakken en kwam achter haar aan. Dit in bijzijn van haar zoon, die ze naar school bracht.  "Corre, corre!" riep ze tot drie keer toe naar hem. "Ren, ren!", in het Spaans. De angst is goed te horen. Mede dankzij een medebewoonster, die met haar dochter op de lift stond te wachten, bleef het verder bij een woordenwisseling en nog een keer spugen.

Volgens Kenneth is de situatie gistermiddag geëscaleerd, toen zijn buurman hoorde dat hij uit huis wordt gezet. "De onderbuurvrouw kon het exacte moment horen waarop hij het van zijn advocaat hoorde. Die vrouw moet hem al sinds gistermiddag horen."

Eva de Vries van Woonwaard bevestigt dat de Syrische man, zijn vrouw en twee kinderen op 1 maart uit de Zonkantflat weg moeten zijn. En dat hij sinds dat nieuws stennis trapt. "Hij was druk aan het timmeren en boren, zorgde voor overlast en bedreigde zijn buren."

De Vries betreurt dat het tot uithuiszetting is gekomen. "Er zijn alleen maar verliezers. Het is iets dat al jaren gaande is en het heeft ook bij de rechtbank gespeeld. De man is vier keer een andere woning aangeboden, maar die accepteerde hij niet. Ook hulp wijst hij af. En er zijn afspraken gemaakt, maar daar houdt hij zich niet aan. Het kan zo niet langer. Nu gaan we samen met de gemeente, politie en zorgpartners in overleg over het gevolg."

Kenneth en zijn vrezen dat hun buurman straks vrij komt en hen opzoekt. Voor nu is de wijkagent in de flat en houdt een beveiliger van Woonwaard een oogje in het zeil. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 5760x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/