De Alkmaarder die eerder deze week inbrekers bij PHIE Art Jewels aan de Hekelstraat betrapte en door hen met een hamer zwaar werd mishandeld, is voor kerst thuis. Hij is inmiddels gehoord, laat de politie weten aan mediapartner NH Nieuws.

In de nacht van dinsdag op woensdag braken twee inbrekers in bij PHIE met een grote hamer. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een van hen naar binnen ging, vitrines stuk sloeg en sieraden greep, terwijl het alarm af ging. Ze werden betrapt door een 48-jarige Alkmaarder die toevallig langs liep vanaf de Platte Stenenbrug. Hij riep dat ze moesten stoppen en: "Politie! Politie!". De inbreker buiten sloeg hem met een hamer, terwijl zijn handlanger nog even doorging. De inbrekers renden daarna naar een motorscooter met een afgeplakt achterlicht en kenteken.

Er gaan filmpjes rond waarop het slachtoffer bebloed op de grond stil ligt. De politie heeft NH Nieuws laten weten blij te zijn met de beelden, maar niet met dat ze online worden gedeeld. Woordvoerder Joey Brink: "De man is herkenbaar en dat tast zijn privacy aan. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld familie hem herkent. Daarnaast kan het ook het politieonderzoek schaden, omdat er bepaalde dingen op te zien zijn".

Op de beelden is ook te zien dat mensen de 48-jarige Alkmaarder te hulp schoten. Hij  zakte volgens hen telkens weg. Brink: "Ik kan niet specifiek zeggen of de eerste hulp hier zijn leven heeft gered, dat is medische informatie die ik niet heb, maar in het algemeen zijn we blij en dankbaar dat mensen dit doen". Hij voegde toe dat de man kerst thuis kan vieren en dat hij inmiddels een getuigenverklaring heeft gegeven.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Wel is inmiddels bekend dat de daders via het Fnidsen en de Bierkade wegreden, niet via het Verdronkenoord zoals eerder werd gemeld. "Als mensen nog andere beelden hebben, deel ze met ons. Er is buitenproportioneel geweld gebruikt in deze zaak. Dus we willen dit oplossen."
Pin It
Bekeken: 2749x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/