CSV Jong Holland en Alcmaria Victrix zijn vorige week aangewezen als Club van de Week van de VriendenLoterij. Beide Alkmaarse sportverenigingen hebben een bedrag van 5.000 euro in ontvangst mogen nemen.

Jong Holland secretaris Jeroen Hes laat weten dat de club erg blij is met de donatie: “We zijn ons clubhuis aan het verduurzamen doormiddel van ledverlichting, dubbel glas én nieuwe ketels. Voor dat kostbare project kunnen we alle financiële hulp gebruiken. Met deze geweldige bijdrage kunnen we sneller verduurzamen!”

Ook voorzitter jeugd René Overwater van Alcmaria Victrix is verheugd: “We zijn een club waar veiligheid, prestatie en ontwikkeling heel belangrijk is maar waar plezier bovenaan staat. Dit doen we door variatie in activiteiten aan te bieden om te boeien en te binden. Zowel in ons trainingsaanbod als in de vele activiteiten die we voor onze jeugd naast het voetbal organiseren. Dit alles kost veel geld en de materialen zijn hier een grote kostenpost. Met dit mooie bedrag kunnen we nieuwe ballen aanschaffen zodat ieder team kan trainen met goede ballen.”

Clubs van de Week is opgezet om clubs, verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug te geven. Om in aanmerking te komen kunnen zij zich aanmelden via clubsvandeweek.nl. Dit jaar zijn 100 clubs uitverkoren. Sowieso kunnen loterijspelers een sportclub, cultuurvereniging of andere maatschappelijke organisatie aanwijzen om minimaal 40 procent van hun inleg naartoe te laten gaan. (foto's: Bastiaan van Musscher)
Pin It
Bekeken: 1364x