De provincie trekt de komende vier jaar negen miljoen euro uit om bewoners via gemeenten te helpen bij het verduurzamen van hun huis. Met het geld kunnen gemeenten bijvoorbeeld een energieloket financieren voor onafhankelijk advies aan inwoners of energiecoaches inzetten.

De subsidie komt uit het fonds om economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de coronacrisis te verzachten. "Huizen verbruiken veel energie. Het verduurzamen is niet alleen goed voor het klimaat, maar maakt woningen ook comfortabeler", zegt gedeputeerde Klimaat & Energie Edward Stigter.

Landelijk zijn afspraken gemaakt over het verduurzamen: in 2030 moeten 1,5 miljoen bestaande huizen verduurzaamd zijn. In Noord-Holland zijn dat ruim 260.000 woningen. Met deze subsidie wil de provincie ervoor zorgen dat in Noord-Holland 50.000 woningen van particuliere eigenaren of verhuurders met maximaal tien woningen worden verduurzaamd. "We geven geen geld aan woningeigenaren zelf, maar ondersteunen graag gemeenten die dat wel doen."
Pin It
Bekeken: 2500x
https://ee.itk.ac.id/data/