AZ is volgend seizoen na twaalf jaar weer terug in het vrouwenvoetbal. VV Alkmaar verdwijnt uit de eredivisie voor vrouwen en wordt ingelijfd door AZ.

Vorig jaar was de weg al ingeslagen met een intentieverklaring. Daardoor werd het contact tussen VV Alkmaar en AZ al geïntensiveerd. Vervolgens werd onderzocht of AZ het vrouwenvoetbal van VV Alkmaar kon overnemen. "Het is mooi dat het vrouwenvoetbal na twaalf jaar weer terug is onder de vlag van AZ", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn in een reactie tegen mediapartner NH Nieuws.

"Het past binnen de visie van de club om niet alleen een toekomst aan jongens en mannen te kunnen bieden, maar binnenkort ook weer aan voetballende meisjes en vrouwen. Bovendien geloven we in de nationale en mondiale groei van het vrouwenvoetbal. Daar willen we vanuit AZ aan bijdragen."

In 2007 was AZ één van de clubs die startte aan de eredivisie voor vrouwen. Samen met ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II was AZ één van de grondleggers. Onder leiding van trainer Ed Engelkes werd AZ drie keer landskampioen. In 2011 trokken de Alkmaarders de stekker uit het vrouwenvoetbal vanwege de financiële situatie. VV Alkmaar was vanaf 2017/2018 actief in het vrouwenvoetbal.
Pin It
Bekeken: 1124x