Drie leerlingen van Vonk Alkmaar geven donderdag 12 januari een workshop lekker en duurzaam koken met vleesvervangers. Jasper, Terry en Lars zitten in het laatste jaar van hun opleiding Voeding en hebben een aantal workshops samengesteld en getest. Nu wil het drietal met hun smakelijke workshops inwoners van Alkmaar en omstreken prikkelen om met vleesvervangers te koken.

"Dit hoeft zeker niet vies te zijn als de juiste recepten gebruikt worden", vertelt Jasper. "We leggen we uit waarom het goed voor de aarde is om minder vlees te eten en vaker te kiezen voor een vleesvervanger. Na het informatieve gedeelte van de workshop wordt door de deelnemers een gerecht gemaakt, dat ze daarna zelf kunnen opeten om te ervaren hoe lekker vleesvervangers kunnen zijn. Na de workshop worden de recepten meegegeven in een receptenboekje."

De workshop op 12 januari duurt van 16:30 tot ongeveer 19:00 uur en wordt gegeven in het VONK-gebouw, Drechterwaard 10. Deelname kost 5 euro per persoon en aanmelding gaat via tinyurl.com/Vonkvleesvervangers.
Pin It
Bekeken: 1668x
https://ee.itk.ac.id/data/