Gemeente Alkmaar werkt aan een ontwikkelscenario voor de realisatie van dorpshuizen in Stompetoren en Schermerhorn. Het college van B&W meldt in een memo aan de raad dat het verwacht in het eerste kwartaal van 2023 een besluit te nemen over het scenario.

In februari startte de gemeente met onderzoek naar de oprichting van 'huiskamers' voor inwoners van Schermerhorn en Stompetoren, in combinatie met woningbouw. Door de jaren heen zijn met name uit Stompetoren voorzieningen verdwenen. Er is overleg gevoerd met betrokken partijen en er werden enkele informatiebijeenkomsten gehouden. In beeld kwamen het pand aan de Oosteinde 9, waarin Jeugdvereniging De Ruiterstok is gehuisvest, en de Hoeksteen aan de Schermeerstraat 9, de basis van Jongerenvereniging 't Honk. De gemeente is eigenaar van beide panden. Ook werden 'vlekkenplannen' gemaakt voor de herontwikkeling van de omgeving.

"Een nieuwe huiskamer in de dorpen kan impact hebben op alle toekomstig gebruikers van een dorpshuis. De Dorpsraad Schermerhorn heeft mede verzocht of de inwoners van het dorp de ontwikkelscenario’s mogen zien en of ze hun mening daarover mogen geven", aldus het college in de memo. "Dit gaan we verder vormgeven. Dit biedt de kans om zo in beide dorpen een inloopbijeenkomst te organiseren om de ontwikkeling te presenteren en op te halen wat de dorpsgenoten vinden van de ontwikkelingen."

Wanneer het ontwikkelingsscenario gereed is komt het college met een nieuwe update. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1251x