Duizenden wintergasten zijn actief in de Eilandspolder, een oer-Hollands veenlandschap tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Zondag 8 januari vertrekken een schipper en een gids van Landschap Noord-Holland vanaf het botenhuis in Driehuizen voor een vaartocht door het gebied.

In de fluisterboot wordt de natuur van de Eilandspolder van dicht bij beleefd. Het Natura 2000-gebied is een favoriet verblijf voor smienten. Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren op de weilanden.

De organisatie raadt aan om waterdichte schoenen of laarzen en warme (regen)kleding aan te trekken en om een verrekijker mee te nemen. Er is op aanvraag plek op de boot voor mensen in een rolstoel.

De boot vertrekt om 11:00 uur en vaart rond tot 13:00 uur. Reserveren is verplicht en kost 15 euro en voor kinderen 10 euro. Donateurs krijgen korting. Voor reserveren en meer informatie, kijk op gaatumee.nl. (foto: Klaas Ros)
Pin It
Bekeken: 1881x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/