De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft de vier dagen voorafgaand aan de jaarwisseling intensief controles uitgevoerd bij alle 37 officiële vuurwerkhandelaren in de regio. Dat leidde tot de constatering van totaal 37 overtredingen bij veertien verkopers. Volgens de omgevingsdienst is dit een normaal aantal voor een gewoon verkoopjaar.

De inspecteurs van OD NHN voerden vanaf 28 december, de dag voordat de verkoop van start mocht, meerdere keren intensieve controles bij iedere vuurwerkverkoper. Op de 28e werden 29 overtredingen bij tien bedrijven geconstateerd. Bijna alle verkopers namen diezelfde dag nog de benodigde maatregelen. Op de drie verkoopdagen zelf zijn acht overtredingen bij vijf bedrijven vastgesteld.

De toezichthouders controleerden vooral of de opslag aan de veiligheidsvoorschriften voldeed. Staat er bijvoorbeeld niet teveel vuurwerk in de bunkers, zijn de gangpaden breed genoeg, zijn de bunkerdeuren bij nood zelfsluitend en is er voldoende ruimte tussen het vuurwerk en het plafond en de vloer voor een goede werking van de sprinklerinstallatie. Ook de verkoopruimte moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en er mag niet meer dan 25 kg vuurwerk per persoon worden verkocht.

"Dat deze controles niet voor niets zijn, bleek toen bij een bedrijf naast de al overvolle bunkers, nog eens zo’n 1500 kg vuurwerk op pallets buiten de bunkers werd aangetroffen. Met als gevolg een zeer onveilige en riskante situatie", laat de omgevingsdienst weten. "Gezien deze overtreding is aan deze ondernemer bestuursdwang opgelegd. Hij diende de pallets dezelfde dag te verwijderen en elders veilig op te slaan. Ter voorkoming van deze overtreding en andere geconstateerde overtredingen heeft de OD NHN eveneens een last onder dwangsom opgelegd aan de ondernemer. Deze geldt ook voor de verkoopperiode aankomende december. Daar bovenop heeft hij bezoek gehad van twee politieagenten voor de strafrechtelijke afhandeling van deze overtreding."

Het controleren van vuurwerkverkopers bedrijven gebeurt begint al enige maanden voor de jaarwisseling. Tijdens de zogenoemde voorcontroles worden inspecties en keuringen van de bunkers gecontroleerd en de aandachtspunten voor de komende verkoopdagen doorgenomen met de ondernemers. (foto's: OD NHN)
Pin It
Bekeken: 1709x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/