Zaterdag 7 januari is het enige festival ter wereld met als toegangsprijs een winterpeen. Het Winterpeen Festival is verdeeld over vijf areas in Podium Victorie Alkmaar. De genres schieten daarbij alle kanten op, vandaar dat er voor elk type feestganger wel wat uit te halen valt.

Ladi Dadi zorgt de hele avond voor een constante toevoer van hiphop classics en bij SPÄTKAUF gaat het dak eraf met een ruige mix van elektro en punk. Silent Everything hanteert net als altijd drie uiteenlopende kanalen, waarbij hits van toen en nu om de oren vliegen, en spiksplinternieuwe feestformatie KUDT presenteert opnieuw hun party in a queer space, inclusief performances. Om het plaatje compleet te maken functioneert Tropicalismo met een arsenaal aan tropische knalplaten. En dat allemaal voor de prijs van een winterpeen.

De ingezamelde wortels worden omgetoverd tot een soep die nog dezelfde avond wordt uitgeschonken aan de feestgangers. Voor degenen die zeker willen zijn van toegang, valt een plekje te reserveren voor een symbolische 1 euro, waarbij de winterpeen nog steeds noodzakelijk is voor toegang. Geen wortel betekent het volle pond betalen: 15 euro. Voor het Winterpeen Festival moeten feestgangers 18+ zijn.

Meer informatie op podiumvictorie.nl.
Pin It
Bekeken: 1281x