Jan Sikkes is failliet. Vooral hogere inkoopprijzen en loonkosten deden bekende stoffen- en gordijnenzaak de das om. En dus er in alle twaalf filialen opheffingsuitverkoop; sinds donderdagochtend gaat alles voor de helft van de prijs. De Alkmaarse vestiging aan de Laat kende de eerste dag een dusdanig grote toeloop, dat het personeel een grens van 20 koopjesjagers instelde en regelmatig de deuren gesloten hield.

Jan Sikkes leed de afgelopen paar jaar grote verliezen door de fors gestegen inkoopprijzen en hogere loonkosten. Te grote verliezen, en dus moest er faillissement worden aangevraagd voor 'de grootste stoffenwinkel van Nederland'.

Rianne (35) uit Alkmaar betreurt de ondergang. Zij kwam al vanaf kinds af aan in de stoffenwinkel. "Het voelde hier altijd als een snoepwinkel", vertelde ze op de allereerste dag aan mediapartner NH Nieuws. De kleding van haar kinderen maakt ze altijd zelf, dus slaat ze maar zoveel mogelijk stof in voor haar toekomstige creaties. "Een groot gemis voor de binnenstad."

Franchet Broertjes van Spot Atelier Alkmaar, een werkomgeving die mensen een dagbesteding biedt, was samen met haar collega's druk aan het hamsteren. Stoffen als vilt en tule staan onder meer op hun lijstje. "Wij gebruiken heel veel stof in ons atelier en borduren en naaien veel. Ik heb snel alle naalden opgekocht, dus die zijn uitverkocht."

Ria uit Egmond was door de jaren heen ook vaak in de stoffenwinkel te vinden. Ze baalt enorm van de sluiting. "Voor mij is het echt een gemis, het wordt een beetje arm zo in Alkmaar en omgeving." Met een enorme boodschappenlijst in de hand struint ze langs alle stoffen. "Ik heb nog naalden voor m'n naaimachine nodig en scharen. Ik zoek naar lakenkatoen voor een kleinkindje wat op komst is. Maar ik moet ook stof hebben voor een jas, en ik wil nog een omslagdoek maken", somt ze op. De Egmondse is blij dat ze nog de hele maand heeft om een voorraadje aan te leggen. "Misschien kom ik nog wel een keer terug met mijn dochter. Die korting is leuk, maar daar doe ik het niet voor. Ik moet nu mijn laatste slag slaan, want straks kan het niet meer."

De opheffingsuitverkoop duurt tot 11 februari en is telkens van donderdag tot en met zaterdag.
Pin It
Bekeken: 3175x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/