Het 5 Mei Comité stopt met Bevrijdingsfestival Alkmaar. Het comité laat aan Alkmaar Centraal weten dat de organisatie van het festival 'te veel tijd en energie kost'. "De toenemende ingewikkeldheid van wet- en regelgeving is een lastig obstakel om te overwinnen", vertelt Hugo Koeman. Organisatiebureau Doss onderzoekt hoe het festival voortgezet kan worden.

Hij is al meer dan twintig jaar betrokken bij Bevrijdingsfestival Alkmaar, Hugo Koeman. Samen met vele andere vrijwilligers maakt hij het festival in De Hout mogelijk. "Door een nieuwe wet zijn bestuursleden van de stichting zelf aansprakelijk voor als er wat gebeurt. Wij willen en kunnen als vrijwilligersorganisatie die verantwoordelijk niet aangaan."

Lokale artiesten, maar ook grote namen als Nielson en De Kast. Ze stonden de afgelopen jaren op het festival in De Hout. Koeman kijkt terug op een mooie tijd. "Het bezoekersaantal en de kwaliteit van het festival is in de loop van de tijd gegroeid", benadrukt hij. "We waren het eerste festival in Alkmaar met herbruikbare bekers, ook hadden we als eerste festival verplichte hekken om het terrein en was er het fijne Alkmaarse publiek. Nooit heeft er een
incident of ongeval plaatsgevonden. De uitgaven voor verbandmiddelen bleven alle edities onder een tientje."

Inmiddels heeft organisatiebureau Doss het stokje overgenomen met het organiseren van het Bevrijdingsfestival. Dit jaar wordt een 'overgangsjaar' waarin het bureau onderzoekt hoe de toekomst van het festival eruitziet. "We zijn hier als 5 Mei Comité heel blij mee. Vrijheid moet gevierd worden en de aandacht krijgen die het verdient."
Pin It
Bekeken: 2920x
https://ee.itk.ac.id/data/