Minima hebben op Facebook de 'Krap bij kas groep' opgericht om lotgenoten bij te staan in hun dagelijkse strijd om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Wie het nodig heeft kan er terecht voor gratis levensmiddelen, kleding en huisraad. Het begon in Schagen en inmiddels strekt de groep zich uit tot in regio Alkmaar en telt meer dan 550 leden. "Op het moment dat je zelf krap bij kas zit, weet je hoe moeilijk het is om je hoofd boven water te houden."

Andrea van Vliet-Dekker uit Schagen heeft net wat tassen met kleding en huisraad opgehaald uit Alkmaar. Ze is één van de beheerders van de Krap bij kas groep. "Mijn drijfveer is mensen helpen", vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws. En dat terwijl ze het zelf - met een kleine baby en huisdieren - ook niet breed heeft. "We hebben het zeker niet breed. Toch wil ik ook anderen helpen."

Aangeboden spullen en diensten worden verloot onder groepsleden, zodat iedereen een kans maakt. "Het gaat niet eens om armoede. De kosten worden te hoog waardoor je in deze omstandigheden terecht komt. En ik vind het niet nodig", vertelt Andrea bijna gelaten. "Daar zou de regering best wat meer aan kunnen doen. Maar ja, wie hebben het voor het zeggen? De stemmers."

Inmiddels telt de groep meer dan 550 leden die spullen delen. Ook wordt er gedoneerd. De Krap bij kas groep verwacht de uitdeelpunten uit te kunnen breiden naar meer dorpen en steden in de regio's, zodat de aangeboden spullen voor iedereen bereikbaar zijn. Andrea: "Alle beetjes helpen, om ervoor te zorgen dat je er toch doorheen komt. Dat wil je ook voor een ander mens. Niet alleen voor jezelf." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 3967x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/