De Alkmaarse Rugby Club is de tweede fase van het seizoen 2022-2023 goed begonnen. De rugbymannen versloegen SRC Rush 1 uit Schagen in eigen huis met 27-17. In de eerste helft van het seizoen eindigde het Alkmaarse team als zesde in de 3e Klasse Noordwest, net goed genoeg om in de promotiepoule te komen, terwijl Rush vijfde werd.

Alkmaar opende na tien minuten de score. Robin Vis brak door langs de zijlijn en maakte daarna zijn try bij de palen, zodat de bonuskick op de palen niet van ver opzij genomen hoefde te worden met ook nog eens een harde wind. Kristian Boogert maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde twee punten extra voor 7-0. Halverwege de eerste helft maakte Schagen de score gelijk, maar Alkmaar kon weer op voorsprong komen vanuit een snel genomen penalty. Het duurde wel even, maar uiteindelijk wilde drong aanvoerder Dylan Harding door de verdediging. Boogert miste wel de lastige conversie. Op slag van rust scoorde Rik Brouwer een try, waarna Boogert weer wel de conversie maakte. Bij de rust stond het 19-7.

Meteen na de spelhervatting maakte Schagen een ongeconverteerde try voor 19-12. Na een serie goede aanvallen vergrootte de Alkmaarse ploeg het gat weer naar twaalf punten, waarna de gasten op hun beurt weer een try scoorden. Het leek bij 24-17 te blijven, maar in de strijd om nog een gelijkspel of misschien beter te forceren, kreeg Schagen een penalty tegen, die Boogert tussen de palen schoot.
Bekeken: 1345x