De Alkmaarse tak van Extinction Rebellion heeft donderdag een introductieavond gehouden in pakhuis De Koopman aan het Fnidsen. Vanaf 19:30 uur konden belangstellenden langs komen om te ontdekken waar de actiegroep voor staat, om inspiratie op te doen en andere mensen te ontmoeten die zich ernstig zorgen maken over het veranderende klimaat. En vanzelfsprekend hopen de leden versterking te krijgen.

"XR Alkmaar is net even anders dan, laten we zeggen de 'traditionele' milieu- of natuurbeschermingsorganisaties, omdat wij nadrukkelijk bereid zijn om burgerlijk ongehoorzaam te zijn als het nodig is, om de aandacht te vestigen op de klimaatnoodtoestand",  vertelt initiatiefneemster Francisca Laan aan Alkmaar Centraal. "Ik maak me heel veel zorgen vooral de gevolgen van de klimaatverandering. Ik ben heel erg geschrokken van bijvoorbeeld de waarschuwingen van  wetenschappers, die steeds dringender worden. En ik heb het gevoel van 'ik wil iets doen', en het liefst samen met andere mensen."

"We zijn nu eigenlijk weer even opnieuw begonnen", vervolgt Francisca. Na deelname aan de Klimaatmars op 6 november in Amsterdam gebeurde er weinig en ze zijn nog met zijn vijven. "We doen nu deze introductiebijeenkomst en het plan is om over twee weken een terugkombijeenkomst te doen, want dan kunnen we ook aan de mensen vragen of ze met ons mee willen doen en wat ze graag willen doen. En dan als we een groep bij elkaar hebben, dan gaan we met die groep bepalen wat we gaan doen. Bij Extinction Rebellion komen de ideeën en de plannen uit de groep."

Gezien de opkomst zou de Alkmaarse XR tak wel eens drie keer zo groot kunnen worden. Waren de bezoekers er nog niet van overtuigd dat actie nodig is, dan zorgde de presentatie daar wel voor. "We gaan allemaal kapot op deze manier", zegt een aanwezige. Een ander zei: "Heel indrukwekkend. De tranen prikken achter mijn ogen hoor, ik zat bijna te huilen".

Of bezoekers ook echt bereid zijn om met XR Alkmaar protestacties te houden, zal tijdens de terugkombijeenkomst duidelijk worden. Dat zijn met elkaar kunnen bepalen wat te doen zal wellicht uitmaken, want soms is de landelijke Extinction Rebellion behoorlijk "burgerlijk ongehoorzaam".

Nota bene donderdag werd duidelijk dat de 47-jarige XR-leider uit Castricum is opgepakt voor opruiing. Hij nam in november deel aan de XR-blokkade op de A12 in Den Haag en zou mensen hebben aangespoord om mee te doen. Hij zou ook actief zijn voor een nieuwe bezetting van de A12 volgende week zaterdag. En vandaag berichtten media over 45 uur taakstraf voor vier activisten vanwege het organiseren van die eerste blokkade.
Pin It
Bekeken: 2805x
https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/