Het college van Alkmaar breidt het vergunninghoudersparkeren in het Rooie Dorp in ieder geval tijdelijk verder uit naar de Scheepsjagerstraat. Bewoners in 'gebied C' zijn afgelopen week per brief geïnformeerd en uitgenodigd om hun vergunning aan te vragen.

In de noordwestelijke helft van het Rooie Dorp was al parkeren met vergunning. De parkeerdruk verplaatste zich vanuit 'gebied A' naar het zuidwesten. Op verzoek van de Commissie Leefbaar op het Schermereiland besloot het college de zone in ieder geval tijdelijk uit te breiden. Tot 1 april geldt bij wijze van proef gratis vergunningparkeren in 'gebied B', dat strekt tot aan de Schermerweg, het noordelijke deel van Wagenmakersstraat en Het Hondsbosch.

Inmiddels heeft dat een verdere verschuiving veroorzaakt. Op verzoek veel bewoners wordt de proef uitgebreid naar de 67 parkeerplaatsen aan de Scheepsjagerstraat. Bewoners zonder eigen parkeerplek kunnen twee vergunningen en een bezoekerskaart aanvragen, alle bewoners met een eigen plek één parkeervergunning minder.

Betrokken bewoners ontvangen eind februari een enquêteformulier.
Pin It
Bekeken: 1867x