Voor kinderen is voorgelezen worden niet alleen leuk, gezellig, grappig en misschien ook wel een beetje spannend; het is ook goed voor hun ontwikkeling. Daarom organiseren bibliotheken door heel het land de Nationale Voorleesdagen, en doen burgemeesters en wethouders daaraan mee. Burgemeester Anja Schouten heeft zelfs meerdere keren voorgelezen aan Alkmaarse kinderen.

Kleine kinderen en hun ouders verzamelden donderdag zich in de centrale bibliotheek rond burgemeester Schouten. Vanuit een mooie roze stoel las ze voor uit het prentenboek van het jaar 'Maximilaan Modderman geeft een feestje'. Een heel vies feestje. Iedereen luisterde en keek aandachtig, en om het feestje compleet te maken kregen de kinderen limonade en cake, die ze konden versieren met slagroom en kleurige snoepkorreltjes.

"Voorlezen, met kleine kinderen om je heen, ja mooier dan dat wordt het toch eigenlijk niet?", vertelt burgemeester Schouten glunderend aan Alkmaar Centraal. Een beetje fantasie had ze daar wel voor nodig. "Het is met voorlezen nog best wel lastig omdat er weinig tekst in staat, maar dat geeft heel veel ruimte voor interactie, en de plaatjes zijn erg prachtig."

Maar zoals Maximiliaan met dieren en van alles en nog wat in bad gaan... dat vindt ze wel een beetje vreemd. En met taart erbij wordt vast en zeker een bende. "Taart in bad? Nee, dat vind ik ook geen goed idee. Taart moet je lekker opeten. Met een boek in bad? Daar kan ik me wel heel veel bij voorstellen."

Er wordt regelmatig voorgelezen in de bibliotheek, maar als de burgemeester voorleest is dat toch wel bijzonder, al beseffen de kinderen zich dat waarschijnlijk niet. De ouders wél, en ze vonden dat Schouten het goed deed: "De burgemeester doet het heel goed. Ja, zeker."

De Alkmaarse burgemeester had het er maar druk mee. Ze was 's ochtends ook op bezoek op basisschool De Driemaster in De Hoef, om daar voor te lezen. Daar vinden ze dat aan Schouten "een lieve juf" zou zijn geweest.
Pin It
Bekeken: 1999x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/