Het Alkmaarse college van B&W gaat de gemeenteraad voorstellen het voormalige AZC Robonsbosweg opnieuw in gebruik te nemen. Dit op verzoek van het COA. Het is de bedoeling dat het gebouw aan de Bergerweg tussen de zeven en tien jaar lang fungeert als 'Centrale Ontvangst Locatie' voor ongeveer 250 asielzoekers.

Het college stelt tegenover het COA als voorwaarde dat de twee aangrenzende gebouwen met rijksgeld worden gebruikt voor tijdelijke opvang statushouders en andere groepen, zoals Alkmaarders met een urgentieverklaring (spoedzoekers). De huidige opvang voor statushouders en een tot acht spoedzoekers aan de Picassolaan sluit eind dit jaar. Daarna komt er een nieuwe woonwijk.

Asielwethouder Joel Voordewind: “De huidige opvangcrisis blijft voortduren. Het terugkerende tekort aan opvangplekken leidt tot schrijnende en inhumane toestanden. Dat moeten we niet willen. Gemeente Alkmaar heeft altijd haar steentje bijgedragen aan goede opvang. Ook in deze tijd zien we dat weer, bijvoorbeeld bij het huisvesten van statushouders en Oekraïners. We kiezen voor een gastvrije en open houding bij de Robonsbosweg."

"De samenwerking tussen de gemeente, het COA, het ministerie van Justitie & Veiligheid, de Provincie en het Rijksvastgoedbedrijf (eigenaar van het complex) is essentieel om deze locatie in gebruik te nemen, waarmee we een substantiële bijdrage leveren aan de migratieketen."

Robert te Beest, wethouder vastgoed & grondzaken, vult aan: "Door het gehele pandencomplex aan de Robonsbosweg in te zetten bereiken we een krachtige mix die langdurig een belangrijke bijdrage levert aan de asielketen in Nederland en in de opvang van statushouders. De samenwerking is daarbij essentieel. De opgave moet hierbij centraal worden gesteld en daarbij moet over de grenzen heen worden gekeken. Gelet op de ondersteunende brieven van Staatssecretaris Van der Burg en de bestuursvoorzitter van het COA de heer Schoenmaker hebben we daar vertrouwen in."

De gemeenteraad krijgt het collegevoorstel op 20 februari voorgeschoteld. Op 6 februari is er een inloopavond voor de bewoners uit de directe omgeving. Hiervoor worden ze per brief uitgenodigd. Meer info ook via alkmaar.nl/rbb.
Pin It
Bekeken: 2917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/