De gemeenteraad van Alkmaar is akkoord gegaan met het voorstel van het college om de inkomensgrens voor de gratis AlkmaarPas te verhogen van 120 procent naar 150 procent van de bijstandsnorm.

Ook worden de laagste inkomens extra ondersteund. Hun tegoed op de pas in 2023 is verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, zij hadden al recht op een gratis pas. Volwassenen hebben ten opzichte van vorig jaar 100 euro meer aan tegoed ontvangen en senioren 130 euro.

Volgens het college van Alkmaar hebben steeds meer Alkmaarders met een lager middeninkomen moeite om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. De hoge inflatie en energieprijzen spelen daarin een grote rol. Met deze maatregel wil het college ook die groep een steuntje in de rug geven.

De pas kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld sporten, de bioscoop of het kopen van schoolspullen. De AlkmaarPas kan worden aangevraagd op alkmaarpas.nl. Meer informatie over de bijstandsnorm staat op zaffier.nl.
Pin It
Bekeken: 1672x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/