Heb je altijd al eens willen meevaren met de bonte stoet van de botenparade tijdens Alkmaar Pride? De organisatie is op zoek naar schippers, met genoeg plek voor een paar feestgangers: "Er zijn veel partijen zonder boot die willen meevaren. Wij brengen jullie graag met elkaar in contact."

Met de eerste Pride van het jaar wordt het regenboogseizoen in Alkmaar afgetrapt. Op 27 mei 2023 vertrekt de botenparade vanaf de Bierkade door de binnenstad van Alkmaar. Vorig jaar trok er een vrolijke stoet van zo'n vijftien boten over de grachten, maar er is ruimte voor meer.

Deelname aan de grachtenparade is alleen mogelijk na aanmelding bij de organisatie. Deelnemers met een bootje krijgen direct een inschrijfnummer toegewezen. "We kijken uit naar een zonnige, feestelijke en kleurrijke Pride 2023", meldt de organisatie aan mediapartner NH Nieuws.

Tijdens Pride vieren we dat je in Nederland mag houden van wie je wilt en dat je mag zijn wie je bent. Voor de vrijheid van de LHBTIQ-gemeenschap is die viering nog altijd hard nodig. Er is namelijk een stilstand in acceptatie, blijkt uit terugkerend onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (2022). Twintig procent van de samenleving zegt neutraal tegenover homoseksualiteit te staan. Vier procent is negatief. Tegenover transgenders zijn we nog een stuk minder tolerant, 40 procent van de bevolking accepteert hen niet.

"Die aantallen zijn heftig om te horen, maar ook in Alkmaar merk je dat", vertelde Pride-voorzitter Adrie Rotteveel vorig jaar mei. "Ik weet van homo's en lesbiennes die hier niet hand in hand durven lopen." De Alkmaar Pride is volgens Rotteveel een belangrijk middel om de acceptatie te vergroten. "Het zou mooi zijn als we dit niet meer hoeven te organiseren, maar het blijkt nog steeds nodig."
Pin It
Bekeken: 1957x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/