Een 15-jarig meisje is zaterdagmiddag aangehouden omdat ze een nepwapen richtte op iemand in Winkelcentrum De Mare. Een wijkagent van Alkmaar Noord plaatste foto's van het incident op Twitter en Instagram met daarbij de tekst dat ze "op personen richtte". Haar moeder heeft onder andere Alkmaar Centraal gebeld met het verzoek om de foto's die waren overgenomen van de social media post van de Wijkagenten in Alkmaar Noord te verwijderen en om één en ander recht te zetten. De foto's die van een beveiligingscamera afkomstig zijn veroorzaken heel veel stress bij het meisje en genereren de nodige nare reacties op onder meer Facebook.

"Ze heeft er heel veel spijt van en ze zal het niet meer doen. Ze heeft alleen niet op vreemde mensen gericht, maar op een vriend. Ik praat het niet goed, dat had ze niet moeten doen, maar ze richtte niet op anderen." De moeder was bij het verhoor en heeft de camerabeelden gezien. Daarop is niet duidelijk te zien dat haar dochter haar plastic pistool alleen op haar vriend richtte. "Ze heeft er veel spijt van dat het zo overkwam, dat was niet haar intentie."

Moeder en dochter vinden het vreselijk dat er foto's van het incident op sociale media circuleren. "Mijn dochter heeft vier uur in de cel gezeten en haar straf gehad. Ik heb politie gebeld met het vurige verzoek om de foto's te verwijderen, maar toen werd gezegd dat ik binnen twee dagen word teruggebeld. Het gaat om minderjarigen. Dit gaat me echt te ver. Haar leven staat te grabbel door die post en het gaat heel Alkmaar door. Ze is er heel erg verdrietig van."

Het is de tweede keer binnen een week dat er forse kritiek is op een uiting van de politie via social media. Eerder werd een gedetailleerd verslag geplaatst van een incident waarbij agenten wisten te voorkomen dat iemand van een viaduct over de A9 sprong. En net als bij die melding laat de politiewoordvoerder weten dat men geschrokken is  en dat er over de publicatie van de foto's zal worden gesproken. Een wachtcommandant heeft de moeder inmiddels laten laten weten dat de foto's weggehaald zullen worden vanwege de gemoedsrust en veiligheid van het minderjarige meisje.
Pin It
Bekeken: 5627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/