De rugbyers van de Alkmaarse Rugby UFC hebben afgelopen weekend in eigen huis verloren van Haarlem, de koploper in promotiepoule van de 3e Klasse Noordwest. Na een matige eerste helft konden de Alkmaarders de schade beperkt houden en liep de achterstand niet veel verder op. De eindstand werd 12-33.

In de eerste 20 minuten nam Haarlem een 0-21 voorsprong door op exact dezelfde wijze drie try's van vijf punten te scoren. Vanuit een strafschop kickten de Haarlemmers de bal kort voor de goallijn uit, om vervolgens na de inworp met een maul door te duwen. De Alkmaarders wisten ze telkens net voor de lijn af te stoppen, maar konden niet voorkomen dat dat de Haarlemmers van daaruit de bal doorspeelden en uiteindelijk toch door de verdediging braken. Ook de conversie, de bonustrap naar de palen voor twee punten extra, ging drie keer goed. Daarna kon de thuisploeg zich herpakken en zelf een vijf punten scoren vanuit een reeks goede aanvallen. Center Joey Zwaan werd getackled maar kon Mark Dekker aanspelen, die na het ontwijken van meerdere tackles de bal achter de goallijn op de grond drukte. De conversie van Pieter Van Duijn ging naast, mede door de stevige wind.

In de tweede helft scoorde Haarlem een try vanuit een snelle strafschop. Alkmaar kwam terug dankzij Joey Zwaan die weer een break forceerde, en flanker Jesse Hofman, die nadat hij werd aangespeeld afrondde. Deze keer kon Van Duin de conversie wel tussen de palen krijgen (12-26). Alkmaar leek de aansluiting te vinden toen nieuweling David Stil doorbrak en het halve veld over sprintte. Hij verloor vlak voor de achterlijn echter controle over de bal. Die pakte David snel op en hij scoorde alsnog, maar de try werd afgekeurd. In de slotfase scoorde Haarlem nog een geconverteerde try.

De Alkmaarse RUFC staat na drie wedstrijden vijfde van de zes teams in de promotiepoule van de 3e Klasse Noordwest.
Bekeken: 1656x