De 28-jarige M.S. uit Heiloo is schuldig verklaard aan openlijke geweldpleging op 25 juni 2021 in zijn woonplaats. Hij kreeg hiervoor twee maanden voorwaardelijke celstraf, 240 uur taakstraf. Zijn toenmalige vriendin, de 24-jarige C.B. uit Alkmaar werd ook veroordeeld. Zij moet 150 uur taakstraf afleggen. Allebei moeten ze het slachtoffer 650 euro schadevergoeding betalen, vermeerderd met de wettelijke rente vanaf die bewuste dag.

S. reed met B. over het Stationsplein toen iemand voor zijn auto langs overstak. De voetganger maakte zich druk over het rijgedrag van S. en kwam verhaal halen. Het stel stapte uit en B. gaf de man een duw en een klap in het gezicht. S. sloeg hem nog eens hard in het gelaat. De man viel op de grond en werd daarna door zowel S. als B. geschopt. Hij liep daarbij een gebroken neus op.

Later die dag kwam S. met vrienden terug naar het Stationsplein om nogmaals de confrontatie te zoeken. Met een ploertendoder sloeg hij het slachtoffer op het lichaam. Iemand reed tijdens het incident ook nog eens met de auto van S. over het been van het slachtoffer, waardoor hij een dubbele beenbreuk opliep. De rechtbank kon niet bepalen wie de  bestuurder was.

De advocaat van S. haalde verzachtende omstandigheden aan: het slachtoffer zou zich aanvankelijk provocerend, agressief en dreigend hebben gedragen. Daar ging de rechter niet in mee. De rechter wilde wel geloven dat S. schrok van de benadering van het slachtoffer, maar vond dit geen rechtvaardiging voor mishandeling.

Persoonlijke omstandigheden van S. brachten de rechter ertoe om 240 uur taakstraf op te leggen en een slechts voorwaardelijke gevangenisstraf, met twee jaar proeftijd. De advocaat van het slachtoffer eiste 5.650 euro schadevergoeding, maar het bleef bij 650 euro voor zowel S. als B. omdat de dubbele beenbreuk niet aan S. toegeschreven kon worden.
Pin It
Bekeken: 2669x
https://ee.itk.ac.id/data/