Middels een motie roepen de Partij van de Dieren en Belangen Alkmaarse Samenleving de gemeente op om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië hulp te bieden. De motie is meteen ook een oproep aan de gemeente om hulpacties van inwoners en Alkmaarse bedrijven te ondersteunen en ze publiciteit te geven. Op 23 februari zal de gemeenteraad stemmen.

Dinsdag werden het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië getroffen door twee zeer zware aardbevingen. Zeker 21.000 mensen vonden de dood, en er vielen tienduizenden gewonden. Naast reddingswerk, is er grote behoefte aan steun in de vorm geld en goederen. Volgens de PvdD en BAS zijn er Alkmaarders met familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied en hebben een aantal van hen hulpcampagnes opgezet.

De twee partijen willen graag dat gemeente Alkmaar geld overmaakt naar Giro555 vanuit de begrotingspost 'Overzicht onvoorzien'. Ook moet de motie teweeg brengen dat gemeentebestuur morele steun biedt aan lokale hulpacties en waar gewenst ook logistieke steun en coördinatie. Door ruchtbaarheid te geven aan de initiatieven, kan de gemeente de hulpacties een extra impuls geven. (foto: Angelo Giordano / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 1962x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/