Gemeente Alkmaar is van plan om 10 tot 25 fietsparkeervakken in de binnenstad te creëren. Een aantal van deze stallingsplekken zal niet permanent zijn. De gemeente wil gaan experimenteren met fietsparkeervakken, die bijvoorbeeld op stapavonden met een laser op straat worden geprojecteerd. Ook de fietsparkeerproblemen in Winkelcentrum De Mare zullen aandacht krijgen.

Alkmaar is een echte fietsstad. Alles is bereikbaar per stalen ros, maar dat brengt ook parkeeroverlast met zich mee. Vooral rond de stations, maar ook in de binnenstad. En dan wordt de Laat-West ook nog een voetgangerszone waar overdag geen fietsen zijn toegestaan, terwijl de grote fietsparkeergarage onder de oude V&D nog even op zich laat wachten.

Alkmaar had al een aantal fietsparkeervakken vanuit de coronatijd, maar het college wil er dus structureel meer creëren. Waaronder een aantal die tijdelijk met laser op straat worden geprojecteerd, bijvoorbeeld in de Langestraat tijdens stapavonden. Daarnaast is het de bedoeling om de gratis fietsenstalling aan de Ridderstraat goed aangegeven wordt.

Het is te verwachten dat er ook strenger zal worden gehandhaafd. Er zijn prima fietsenstallingen bij de winkelstraten, zoals aan de Ridderstraat en onder het Canadaplein, en toch zetten veel mensen hun fiets gewoon op straat. Ook op het station staan al snel na een grote opruimronde weer tientallen fietsen.

Winkelcentrum De Mare zal ook onder de loep worden genomen. Wellicht komen daar ook fietsparkeervakken. (foto: Prabhala Raghuvir / Pexels)
Pin It
Bekeken: 1610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/