Buurthuis 't Ambacht sluit al op 1 oktober definitief de deuren. Dat is te lezen op de Facebookpagina van het buurthuis in de Alkmaarse wijk Het Rak. Eigenlijk was de sluitingsdatum 1 januari 2024, maar de hoge energiekosten hebben het bestuur ertoe bewogen drie maanden eerder te stoppen. Er zijn ook geen plannen voor een feest voor het 40-jarig jubileum dit jaar.

In 2016 werd een renovatieplan van 175.000 euro opgesteld door de gemeente en 't Ambacht, maar dat kwam op de plank te liggen. Daarnaast zocht de gemeente steeds meer naar grond waarop woningen gebouwd konden worden, aldus de Wijkkrant Alkmaar Noord. In mei 2021 kwamen het bestuur en de gemeente overeen dat Buurthuis 't Ambacht niet meer levensvatbaar is. De gemeente zag geen heil meer in renovatie en verkoop van het pand en de grond aan het buurthuis was geen optie. Er moest veel aan het gebouw gebeuren en inmiddels waren de grondkosten gestegen naar 350.000 euro.

Bovendien kampt 't Ambacht met een tekort aan vrijwilligers en is er geen beheerder meer. Sinds augustus boekt het buurtcentrum daarom geen particuliere feesten meer. De komende periode worden afspraken gemaakt met de huurders en gebruikers over de periode tot 1 oktober.

Tot die tijd kunnen buurtbewoners sowieso nog genieten van een koppeldarttoernooi op 25 maart (aanmelden kan nog), en vaste activiteiten als fysiopilates, het sociaal eetcafé, country line dancing en salsadansen.
Pin It
Bekeken: 2243x
https://ee.itk.ac.id/data/